Voorste Kruisband Revalidatie

Revalidatie van de voorste kruisband is essentieel voor een optimaal herstel. Met name de voorste kruisband is een veel voorkomende (sport)blessure. Bij Fysio Noordkade zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen van revalidatietrajecten op maat zodat je daarna weer kan sporten en bewegen.

Revalidatietraject

De duur van een revalidatie na een operatie aan de voorste kruisband kan variëren. Denk hierbij aan minimaal negen maanden tot aan soms langer dan een jaar, wat het revalidatietraject in beslag neemt. Bij Fysio Noordkade ontwikkelen we trajecten op maat. Direct na de operatie gaan we aan de slag met het verminderen van de zwelling het vergroten van de mobiliteit om vervolgens vrij snel toe te werken naar de opbouw van kracht en stabiliteit. Uiteindelijk werken we toe naar een terugkeer naar sport. De geleidelijke opbouw van intensiteit is hierbij erg belangrijk.

We hebben op vier verschillende dagen een kruisband-groep. Waarin je met lotgenoten kunt werken aan je revalidatie. Elke 6-8 weken word je trainingsschema bijgesteld waardoor je de verschillende fases in de revalidatie kunt afronden.

Voorste kruisband knie

De voorste kruisband heeft een belangrijke functie in de knie, namelijk het beperken van beweging van het onderbeen ten opzichte van het bovenbeen. Het zorgt voor stabiliteit binnen de knie en is vooral actief en essentieel bij het maken van draaiende bewegingen. Dit gebeurt veel tijdens sporten zoals voetbal en skiën.

Specialist

Fysio Noordkade is gespecialiseerd op het gebied van voorste kruisband en sportrevalidatie. Zowel Nick als Julie zijn op de hoogte van de nieuwste cursussen en onderzoeken betreft de voorste kruisband. Daarnaast zijn ze beide ervaringsdeskundige waardoor ze ook op mentaal vlak begrijpen voor welke tegenslagen je komt te staan tijdens de revalidatie.
Daarnaast werken wij nauw samen met ViaSana waar de krachtmetingen worden afgenomen bij 6 en 9 maanden.

Maak een afspraak

Wil je meer informatie over het revalidatietraject van de voorste kruisband bij Fysio Noordkade? Neem contact met ons op. Wil je direct een afspraak maken? Dat kan snel en gemakkelijk online of telefonisch via 06-14729881. Onze fysiotherapeuten van Fysio Noordkade helpen je graag verder.