Revalidatie

Gespecialiseerd in Revalidatie

Revalidatie in Veghel; bij Fysio Noordkade bent u in goede handen.

Tijdens een revalidatietraject ligt de focus op het herstel of de verbetering van lichamelijke klachten bij mensen met blijvend of langdurig lichamelijk letsel of een functionele beperking. De lichamelijke klachten kunnen optreden als gevolg van een ongeval, ziekte of een aangeboren aandoening.

Heeft u een operatie achter de rug en bent u klaar om uw spieren weer te trainen? Bij Fysio Noordkade kunt u ook terecht voor postoperatieve revalidatie.

Op een verantwoorde manier onder begeleiding trainen; dé manier om te revalideren.

Het revalidatieplan

Niemand is hetzelfde. Dat geldt ook voor de lichamelijke klachten waarmee u te maken heeft. Hierom gaan we voor het opstellen van een revalidatieplan eerst met u in gesprek. Onze revalidatietherapeut brengt uw klachten en de oorzaak ervan in kaart en maakt op basis van deze informatie een zorgvuldig samengesteld revalidatieschema. Het samenstellen van het schema gaat altijd in overleg met u. Het is per slot van rekening belangrijk dat u zich gedurende de revalidatie prettig voelt.

Het ultieme doel van de revalidatie is het laten verdwijnen van de pijn en klachten. Echter is het niet altijd mogelijk klachten geheel te verhelpen. In dat geval streven we ernaar de klachten zo veel mogelijk te minimaliseren.

Revalidatie in Veghel? Fysio Noordkade is erin gespecialiseerd.

Vergoeding revalidatie

Wordt revalidatie vergoed vanuit de basisverzekering? Het is een vaak gestelde vraag.
Revalidatie wordt niet altijd vanuit de basisverzekering vergoed. Het ligt er aan welk type revalidatie u nodig heeft. Er bestaan twee types revalidatie: eenzijdige revalidatie en meerzijdige revalidatie.

Vergoeding eenzijdige revalidatie

Eenzijdige revalidatie houdt in dat u enkel behoefte heeft aan fysiotherapie. U vraagt in dit geval een chronische indicatie aan. De eerste 20 behandelingen betaalt u zelf. Daarna worden alle behandelingen door uw verzekeraar vergoed.

Vergoeding meerzijdige revalidatie

De fysiotherapie die u wilt volgen, maakt slechts onderdeel uit van een uitgebreid behandeltraject. U heeft naast fysiotherapie ook andere soorten behandelingen nodig om te kunnen revalideren. Fysiotherapie wordt in dit geval gezien als medische specialisatie.

Heeft u de revalidatie nodig om uw handicap te voorkomen, verminderen of overwinnen? En is uw handicap een gevolg van stoornissen, een beperking in het bewegingsvermogen of een aandoening van het centrale zenuwstelsel? Wanneer de revalidatie ertoe leidt dat u in staat bent om zelfstandiger te kunnen functioneren, wordt de revalidatie volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

Let op: Voor het starten van uw revalidatie heeft u een doorverwijzing van de huisarts nodig.
Tijdens een eerste consult bekijkt een van onze revalidatiespecialisten welke zorg u nodig heeft.

Informeer bij uw zorgverzekeraar

Twijfelt u of de zorg die u nodig heeft wordt vergoed? Neem dan voor de zekerheid contact op met uw zorgverzekeraar.

Meer informatie revalidatie Veghel

Voor ondersteuning van een fysiotherapeut tijdens uw revalidatie kunt u terecht bij Fysio Noordkade.
Zou u graag meer informatie ontvangen, neem dan contact op met onze revalidatietherapeut of plan online een afspraak in.