Fysiotherapie

Fysiotherapie Fysio Noordkade

Ons team van fysiotherapeuten zijn specialisten op het gebied van houding en beweging. Wij behandelen met fysiotherapie voornamelijk lichamelijke klachten zoals pijn en beperking van bewegingsvrijheid. Bij Fysio Noordkade kijken we naar de oorzaak van jouw klacht(en) en onderzoeken we de spieren en gewrichten rondom het pijnlijke gebied. Samen met jou stellen we een behandelplan op waarbij we rekening houden met je belastbaarheid.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode waarbij een breed aantal klachten behandeld kunnen worden. Denk hierbij aan klachten aan spieren en gewrichten, maar ook zenuwen of banden. Binnen fysiotherapie heb je verschillende specialisaties en expertises. Bijvoorbeeld manuele therapie, sportfysiotherapie of bekkenfysiotherapie. Een fysiotherapeut kan beoordelen of voor de behandeling onderzoek van een (huis)arts of specialist noodzakelijk is.

Wanneer behandelen?

De behandeling kan heel breed ingezet worden. Maak een afspraak bij fysiotherapie wanneer je een blessure hebt, pijn hebt aan spieren of gewrichten, klachten vanwege een (chronische) aandoening of moet revalideren na een ongeval of operatie. Bij twijfel, raadpleeg altijd een fysiotherapeut.

Verschillende soorten klachten

Fysiotherapie helpt bij verschillende soorten klachten. Hieronder schetsen we een aantal van deze klachten:

Sportblessures

We behandelen in onze praktijk uiteenlopende sportblessures. Iets waar iedere sporter mee te maken kan krijgen. Deze klachten kunnen uiteenlopen van een verzwikte enkel tot een tennisarm. Ongeacht welke sportblessure je hebt is het verstandig om deze te laten verhelpen om blijvende schade te voorkomen. Lees meer over sportfysiotherapie.

Chronische aandoeningen

Een behandeling van chronische aandoeningen vraagt om een specifieke aanpak. Door specifieke oefeningen en technieken toe te passen leer je met een chronische aandoening om te gaan. Bij Fysio Noordkade bestrijden of verminderen we pijnklachten bij aandoeningen zoals scoliose, reuma, perthes, heudysplasie en scheuermann.

Overbelasting en spanningen

Heeft het lichaam langere tijd te maken gehad met overbelasting of heb je een té zwaar object getild? Je kan hierdoor te maken krijgen met spit, kramp, ischas of een hernia. Of heb je last van migraine, duizeligheid, vertigo of hyperventilatie? Dit kan voortkomen uit een verkeerde lichaamshouding of stress.

Slechte houding

Een groot gedeelte van ons brengt de dag zittend achter een computer door. Om klachten zoals hoofd- en rugpijn te voorkomen is een juiste zit- en werkhouding essentieel. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten zoals een muisarm, RSI, Trigger Finger, rugklachten en spanningshoofdpijn. Naast zittende beroepen kunnen ook staande beroepen zorgen voor klachten. Denk aan langdurig lopen of staan wat kan leiden tot overbelasting van de kniebanden, heupslijtage, lage rugpijn, verschillende knieblessures en gewrichtspijn in het SI-gewricht.

Revalidatie

Je hebt veel invloed op je herstel na een ongeluk of operatie. Het is tijd om lichamelijke klachten die hieruit voortgevloeid zijn, aan te pakken. Voorbeelden van klachten zijn een whiplash, een gebroken arm of ribblokkade. Lees meer over revalideren bij Fysio Noordkade.

Veel voorkomende klachten

We hebben een aantal veelvoorkomende klachten op een rij gezet waarbij mensen de hulp en kennis van een fysiotherapeut inschakelen:

  • Rugklachten
  • Nekklachten
  • Schouderklachten
  • Knieblessures
  • Artrose of slijtage
  • Pijn bij het bewegen

Heb je andere klachten en twijfel je of je fysiotherapie nodig hebt? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.

Persoonlijk behandelplan

Voor we aan de slag gaan met het behandelen van je lichamelijke klachten, plannen we een intakegesprek in. Tijdens deze intake gaan we jouw klachten en de oorzaken hiervan onderzoeken. Met al deze informatie stelt onze fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan op. Met het opstellen van het behandelplan houden we rekening met jouw wensen, lichamelijke conditie en mogelijkheden.

Maak een afspraak

Wil je meer informatie over fysiotherapie of de aanpak van jouw klacht(en)? Neem contact met ons op. Wil je direct een afspraak maken? Dat kan snel en gemakkelijk online of telefonisch via 06-14729881. Onze fysiotherapeuten van Fysio Noordkade helpen je graag verder.