Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie

Ben je herstellende van een (sport)blessure of operatie? Of wil je na een ziekteperiode graag weer aan het werk? Sportfysiotherapeuten begeleiden je bij preventie, voorlichting en geven advies op het gebied van verantwoord sporten. Ons doel is om je zo snel mogelijk, maar wel verantwoord, richting de (top)sport terug te laten keren op het gewenste niveau.

Veel voorkomende blessures voor sportfysiotherapeuten zijn een tennisarm, verzwikte enkel of hamstring- en knieklachten. Wij richten ons niet alleen op het herstel van deze gewrichten, maar ook op de lichaamsdelen die nog wel goed belastbaar zijn.

Persoonlijk behandelplan op elk niveau

Onze therapeuten begeleiden op elk niveau. Ook op gebied van topsport hebben wij de juiste begeleiding in huis bij Fysio Noordkade. Onze therapeut en tevens topsporter Julie Dignouts heeft veel ervaring op gebied van intensief sporten. Wij begeleiden sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. Tijdens deze behandeling voor topsporters ligt de focus op het maximale uit een trainingssessie halen, zonder dat daarbij blessures of klachten optreden.

Samenwerking CrossFit Noordkade

Fysio Noordkade werkt nauw samen met CrossFit Noordkade en zitten onder één dak. Als beginnend sporter van CrossFit Noordkade kun je gebruik maken van de voordelen die dit met zich meebrengt zoals een gratis intake. Deze intake wordt verzorgd door een van onze fysiotherapeuten. Tijdens deze intake wordt je belastbaarheid in kaart gebracht. Zo kan er tijdens trainingen extra aandacht gaan naar het aanpakken en versterken van zwakke plekken. Dit voorkomt blessures.

De meest voorkomende klachten bij CrossFit zijn schouderklachten. Veel bewegingen vinden bovenhands plaats waardoor het belangrijk is om de oefeningen juist uit te voeren. Daarnaast zijn ook knie- en rugklachten veel voorkomende klachten. Onze fysiotherapeuten, tevens ook fanatieke CrossFitters, zijn gespecialiseerd in CrossFit gerelateerde klachten. Samen bieden we verantwoord sporten aan onder één dak. Profiteer van de korte lijntjes tussen ons en de CrossFit trainers. Denk aan persoonlijke instructie en functionele, uitdagende oefeningen op jouw niveau. We behandelen je blessure(s) en kijken mee naar de juiste oefeningen zodat jij kan blijven sporten.

Sporten met sportblessures

Met sportblessures blijven sporten is mogelijk. Sportfysiotherapie maakt onderdeel uit van de behandeling fysiotherapie. Deze therapie bestaat uit verschillende oefeningen die bijdragen aan het herstel van bijvoorbeeld een blessure of operatie. Onze therapeuten adviseren je graag welke oefeningen je het beste kan uitvoeren en/of vermijden.

Maak een afspraak

Wil je meer informatie over sportfysiotherapie of de aanpak van jouw blessure? Neem contact met ons op. Wil je direct een afspraak maken? Dat kan snel en gemakkelijk online of telefonisch via 06-14729881. Onze fysiotherapeuten van Fysio Noordkade helpen je graag verder.