Mom’s training

Wat is Mom’s Training?

Er zijn veel onduidelijkheden over wat je vooral wél of wat je juist níet moet doen tijdens of net na je zwangerschap. Fysio Noordkade is gespecialiseerd in het begeleiden van trainingen tijdens of na je zwangerschap. Samen met een van onze fysiotherapeuten ga je onder professionele begeleiding sporten, waardoor jij je fit en gezond blijft voelen. Fysio Noordkade biedt twee vormen van Mom’s Training aan: prénatale training en postnatale training.

 

Prenatale training

Sporten tijdens de zwangerschap is bewezen voordelig voor jou maar ook voor de ontwikkeling van de baby. Je voelt je fitter, verlaagt de kans op zwangerschapsdiabetes en spataderen en verbetert je spierkracht, wat een belangrijke factor is in het voorkomen van bekkenklachten. De foetus krijgt een verlaagde rusthartslag, ervaart meer rust en het is zelfs bewezen dat kinderen een hoger IQ hebben van sportende ouders.

Postnatale training

Het is belangrijk om weer te gaan sporten na je zwangerschap om jezelf fit te voelen. Maar starten met sporten na de bevalling is lastiger gezegd dan gedaan. Onze gespecialiseerde trainers helpen je hierbij door te kijken wat het beste bij jou past en laten je zien wat juist wel of juist niet slim is om te doen.

Waarom Mom’s Training bij Fysio Noordkade?

Bij Fysio Noordkade krijg je les van een van onze prenatale en postnatale opgeleide coaches die daarnaast fysiotherapeut zijn. Geen enkele zwangerschap is hetzelfde, daardoor vinden wij persoonlijke aandacht voor jou als individu enorm belangrijk. Tijdens onze trainingen werken wij ernaar toe om ervoor te zorgen dat jij zonder angst en twijfel kunt sporten. Zo krijg jij zekerheid over wat wel en niet kan tijdens het sporten en ga je veilig en verantwoordt aan de slag. Onze één-uur durende trainingen zijn gericht op onder andere:

 • Ademhaling
 • Houding
 • Kracht
 • Uithoudingsvermogen
 • Mobiliteit
 • Balans
 • Stabiliteit
 • Bekkenbodem
 • Diastase
 • Balans tussen belasting en belastbaarheid

 

Hoe werkt de Mom’s Training bij Fysio Noordkade?

Wekelijks train je één uur. De training wordt gegeven via het small-group principe met maximaal 6 deelnemers.

 • De prenatale training wordt gegeven op maandagavond om 18.30 uur.
 • De postnatale training wordt gegeven op donderdagochtend om 10.00 uur en vrijdagmiddag 15.30 uur.

Intake

Voor aanvang van de training vindt er eerst een gratis intake op locatie plaats waarbij aandacht is voor jouw persoonlijke verhaal, jouw doelen en een fysiotherapeutisch analyse van bewegingen. Tijdens het intake gesprek bespreken we samen jouw traject door.

 

Investering Mom’s Training bij Fysio Noordkade

Het pakket Mom’s Training bij Fysio Noordkade bestaat uit 10 lessen, waarbij het individu voorop staat. De kosten voor dit pakket zijn €225,00. Dit is inclusief een gratis intake. 

 

Maak een afspraak

Interesse in Mom’s Training of wil je meer weten? Neem contact met ons op of maak een afspraak bij een van onze specialisten. Dat kan snel en gemakkelijk online of telefonisch via 06-14729881. Onze fysiotherapeuten van Fysio Noordkade staan voor je klaar.