Medical Taping

Wanneer medical taping?

Medical taping ondersteunt in het natuurlijke genezingsproces van de spieren. Hierdoor bent u in staat sneller te herstellen. De spieren hebben dankzij de tape minder te verduren, zonder dat u in uw bewegingsvrijheid wordt aangetast.

Het inzetten van medical tape gebeurt bij de behandeling van blessures, ontstekingen, vochtophopingen, overbelasting en ondersteuning van de gewrichten. Daarnaast zetten we de tape ook in om de bloedcirculatie te ondersteunen, hoofdpijn en hooikoortsklachten te verminderen en de lichaamshouding te verbeteren.

Wat is medical taping?

Met medical taping brengt een fysiotherapeut een anti-allergene tape op speciale wijze op uw lichaam aan, waardoor uw spieren wordt ontlast. Met de tape kunt u uw dagelijkse activiteiten zoals douchen, wandelen en sporten gewoon voortzetten doordat deze ademt en vocht afvoert. Zo krijgt u geen last van irritatie of een weke huid op de plekken waar het is aangebracht. De tape zal echter bij intensief gebruik wel eerder loslaten. Gemiddeld blijft medical tape 4 tot 10 dagen zitten.

Iedere therapeut in onze praktijk is bekend met medical taping en de toepassingsmogelijkheden.

Meer informatie medical taping

Meer informatie inwinnen over medical tape en de mogelijkheden? Stuur een bericht via ons contactformulier. Direct een afspraak maken? U kunt zowel telefonisch als online op eenvoudige wijze een afspraak maken.