Fysiofitness

Wat is fysiofitness

Fysiofitness is een vorm van actief bezig zijn op het gebied van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. Omdat de fysiotherapeuten van Fysio Noordkade samenwerken met CrossFit Noordkade en dagelijks gebruik maken van de bewegingsapparaten ben jij verzekerd van professionele begeleiding. Het is dé ideale manier om op een verantwoorde manier, sportief bezig te blijven en je fitter te voelen in jouw lichaam.

 

Behandeling fysiotherapeut

Ben je herstellende van een blessure, ziekte of aandoening? Dan kan het helpen om meer te bewegen. Toch is het niet verstandig om zelfstandig en zonder kennis te starten met het gebruik van gewichten of fitnessapparaten. Onder persoonlijke begeleiding van een van onze fysiotherapeuten starten met bewegen, is in dit geval de beste keuze. Fysiofitness kan een belangrijk onderdeel zijn van jouw revalidatie en ervoor zorgen dat jij fysiek sterker wordt, waardoor jouw klachten verminderen.

 

Waarom fysiofitness bij Fysio Noordkade?

Fysio Noordkade is dé plek waar je onder persoonlijke en professionele begeleiding van een fysiotherapeut kan sporten, zodat jouw revalidatie op een duurzame manier verloopt. Fysio Noordkade werkt samen met CrossFit Noordkade waardoor je onder begeleiding van een van onze therapeuten kunt starten met bewegen in een professionele sportschool.

Op basis van jouw klachten en doelen maakt onze fitness fysiotherapeut een op maat gemaakt trainingsschema. Zo ben je in staat het maximale uit jouw trainingssessies te halen, zonder dat je jouw spieren overbelast.
Iedere fysiofitness-sessie duurt tussen de 30 – 60 minuten. Tijdens een training begeleiden we je en geven we advies. Zo kun jij in de toekomst volledig zelfstandig trainen en aan jouw revalidatie werken.

 

Vergoedingen?

Heb je een verwijzing van de huisarts of een fysiotherapie indicatie, dan valt fysiofitness onder reguliere fysiotherapie. De behandelingen worden indien je aanvullend verzekerd bent, volledig vergoed. Ben je niet aanvullend verzekerd, maar wil je toch onder begeleiding van een fysiotherapeut fitnessen? Dat ben je ook van harte welkom. Heb je vragen of twijfels over het vergoeden van fysiofitness? Neem dan voor de zekerheid contact op met je zorgverzekeraar. Zij kunnen alle specifieke vragen over vergoedingen beantwoorden.

 

Maak een afspraak

Wil je meer informatie over fysiofitness bij Fysio Noordkade? Neem contact met ons op. Wil je direct een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk online of telefonisch via 06-14729881. Onze fysiotherapeuten van Fysio Noordkade helpen je graag verder.