Dry Needling

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandelmethode die we aanbieden bij Fysio Noordkade. We gebruiken deze speciale techniek om triggerpoint(s), oftewel spierknopen, in spieren te behandelen. Het is een effectieve behandelmethode waarbij je diep in de spier kan dringen. Spierverhardingen en verkrampingen raken zo sneller en langdurig ontspannen. Dit geeft op korte termijn pijnvermindering.

Wanneer toepassen?

Deze behandelmethode wordt vaak toegepast bij pijnklachten zoals stijve en pijnlijke spieren of gewrichten. Denk aan schouderklachten, maar ook knie of rugklachten. Vaak zijn triggerpoints de (mede)oorzaak van deze pijnklachten. Ook spieren die niet (goed) herstellen na een operatie of ongeluk, kunnen behandeld worden met dry needling.

Na de behandeling

Na een behandeling kan de spier wat gevoelig zijn. Vergelijk het met een blauwe plek. Het kan wat beurs of stijf voelen. Drink voldoende water in de eerste uren na de behandeling. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen uit de spier. Vaak voelt het na een goede nachtrust al een stuk beter.

Maak een afspraak

Wil je meer informatie over deze behandeling? Neem contact met ons op. Wil je direct een afspraak maken? Dat kan snel en gemakkelijk online of telefonisch via 06-14729881. Onze fysiotherapeuten van Fysio Noordkade helpen je graag verder.