Revalidatie

Wat is revalideren?

Revalideren betekent letterlijk herstellen. Na een operatie of ongeval is revalidatie onder medische begeleiding (vaak) nodig. Vaak zorgen de klachten ervoor dat je nog niet goed kunt bewegen of functioneren. Hoe lang de revalidatie duurt is afhankelijk van de blessure of het letsel.

Revalideren met Fysio Noordkade

Onze specialisten helpen je graag bij jouw revalidatietraject. Een blijvend of langdurig letsel of een functionele beperking? Onze focus ligt op de verbetering van lichamelijke klachten. Bij onze revalidatie therapeuten kun je óók terecht voor postoperatieve revalidatie. Deze vorm van revalideren vindt plaats ná een operatie die je bent ondergaan. Het is belangrijk om na de operatie de stabiliteit en mobiliteit van het gewricht zo snel mogelijk op te bouwen en je spieren weer te trainen. Verantwoord trainen onder begeleiding is dé manier om te revalideren.

Revalidatieplan op maat

Iedere revalidatie is anders. Bij Fysio Noordkade ontwikkelen onze specialisten een revalidatieplan op maat. We doorlopen twee stappen:

  1. Samen gaan we in gesprek en brengen we de klachten die je in het begin van jouw revalidatietraject ervaart, in kaart. Daarnaast brengen we in kaart naar welk niveau je graag toe wilt werken.
  2. Op basis van het gesprek en onderzoek bepalen we samen in welke stappen en korte termijn doelen we uiteindelijk bij jou einddoel gaan komen. Dit door middel van een zorgvuldig revalidatieschema.

Wij vinden het belangrijk dat het revalidatieschema altijd in overleg met jou gaat en dat je je prettig voelt bij onze werkwijze. Daarnaast is er ruimte nodig om het revalidatieschema iedere keer opnieuw te analyseren en aan te passen waar nodig. We passen ons graag aan. Ons doel van de revalidatie is om de pijn en lichamelijke klachten te laten verdwijnen en zo snel mogelijk op jouw gewenste niveau te zitten. Wanneer in sommige gevallen het niet mogelijk is om de pijn en lichamelijke klachten volledig te laten verdwijnen, streven we ernaar om de klachten zo veel mogelijk te minimaliseren.

Voordelen

Revalideren is een belangrijk traject dat niet onderschat of overgeslagen moet worden. We hebben een aantal voordelen van de juiste revalidatie onder medische begeleiding op een rijtje gezet:

  • Klachten verdwijnen sneller
  • De dagelijkse gang van zaken kan sneller opgepakt worden
  • Blijvende klachten worden beperkt of voorkomen

Vergoeding

Wordt revalidatie vergoed vanuit de basisverzekering? Het is een veelvoorkomende vraag. Revalideren wordt niet altijd vanuit de basisverzekering vergoed. Dit is afhankelijk van wat voor soort behandeling(en) je nodig hebt.

Eenzijdige revalidatie
Bij eenzijdige revalidatie is er alleen behoefte aan fysiotherapie. In dit geval kun je een chronische indicatie aanvragen. Vanuit de basisverzekering wordt dit vergoed vanaf de 21ste behandeling. De eerste 20 behandelingen betaal je dus zelf.
Heb je vragen of twijfels over het vergoeden van revalidatie? Neem dan voor de zekerheid contact op met je zorgverzekeraar. Zij kunnen alle specifieke vragen over vergoedingen beantwoorden.

 

Maak een afspraak

Wil je meer informatie over revalideren bij Fysio Noordkade? Neem contact met ons op. Wil je direct een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk online of telefonisch via 06-14729881. Onze fysiotherapeuten van Fysio Noordkade helpen je graag verder.