Fysiotherapie Veghel

Lichamelijke klachten

Lichamelijke klachten kunnen uw dagelijkse bezigheden vermoeilijken of zelfs onmogelijk maken. Ervaart u lichamelijke klachten en beperken deze uw bewegingsmogelijkheden? Blijf hier dan niet mee rondlopen. In de meeste gevallen zullen de klachten enkel verergeren als u de oorzaak niet aanpakt.

Bij Fysio Noordkade zijn we gespecialiseerd op het gebied van houding en beweging. Samen pakken we de oorzaak en de (pijn)klachten aan, zodat u weer opgelucht kunt bewegen.
Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Persoonlijk behandelplan

Voordat we aan de slag gaan met het verlichten/verhelpen van uw lichamelijke klachten, gaan we met u in gesprek. Tijdens een intake zullen we u lichamelijk onderzoeken en vragen stellen over de klachten waarmee u te maken heeft. Op basis van deze informatie stelt de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan op. Er wordt bij het samenstellen van het behandelplan rekening gehouden met uw persoonlijke wensen, lichamelijke conditie en mogelijkheden. Het doel van de behandeling is het verhelpen of verlichten van de klachten.

De behandelmethodes van Fysio Noordkade bestaan uit het geven van persoonlijke adviezen, oefeningen, mobilisaties en massages. Geen enkele lichamelijke klacht en persoon is hetzelfde. Hierom stellen wij ieder behandelplan zorgvuldig samen.

Uw lichamelijk klachten aanpakken? Bij Fysio Noordkade zijn we er klaar voor.

Fysiotherapie helpt bij verschillende soorten klachten

Sportblessures

Iedere sporter kan te maken krijgen met een blessure. Of u nu veel of weinig sport. Ongeacht het type blessure is het verstandig deze te laten behandelen om verergering en onomkeerbare schade te voorkomen.

In onze fysiotherapiepraktijk in Veghel behandelen we zeer uiteenlopende sportblessures. Van een verzwikte enkel tot een tennisarm én van polsklachten tot een scheenbeenontsteking.
Gewrichten en spieren ondersteunen, kan door middel van tape. Een veel gebruikte tape die wij hiervoor inzetten is kinesiotape. Deze wordt ook regelmatig door professionele sporters toegepast wanneer zij kampen met blessures. Tape heeft een ondersteunende functie. Het kan niet worden ingezet om blessures volledig te voorkomen.

Uw sportblessure laten behandelen door specialisten? Bij Fysiotherapie Noordkade vertellen we u er graag meer over.

Fysiotherapie bij chronische aandoeningen

Een chronische aandoening bestrijden. Het vraagt om een specifieke aanpak. Het probleem voor altijd oplossen, is vaak niet mogelijk. Maar samen kunnen we er wel voor zorgen dat u minder tot geen last ervaart. Hoe we dit aanpakken? Door specifieke oefeningen en technieken toe te passen waarmee u leert om met uw chronische aandoening om te gaan.

Bij fysiotherapie Noordkade bestrijden we pijnklachten bij aandoeningen zoals scoliose, reuma, perthes, heupdysplasie en scheuermann. Veel gehoorde klachten naar aanleiding van deze aandoeningen zijn slijtage, ontstekingen in de gewichten en overcompensatie van de spiergroepen.

Overbelasting en spanningen

Heeft uw lichaam langere tijd te maken gehad met overbelasting? Of heeft u een te zwaar object getild? U kunt hierdoor te maken krijgen met spit, kramp, ischas of een hernia. Heeft u last van migraine, duizeligheid, vertigo of hyperventilatie, dan kan dit tevens voortkomen uit langdurige blootstelling aan stress of een verkeerde lichaamshouding.

Neem indien u graag advies wilt over het voorkomen en/of behandelen van uw klachten contact op via ons contactformulier. Direct online een afspraak inplannen behoort tevens tot de mogelijkheden.

Slechte houding

Het grootste gedeelte van de dag zittend doorbrengen achter bijvoorbeeld een computer. Steeds meer mensen doen het. Om klachten zoals hoofd- en rugpijn te voorkomen, is het belangrijk de juiste zit- en werkhouding aan te nemen. Echter blijkt dit in veel gevallen lastig.

Bij Fysio Noordkade zijn we gespecialiseerd in het behandelen van klachten zoals een muisarm, RSI, Trigger Finger, rugklachten als KANS en spanningshoofdpijn.

Zittende beroepen zijn niet de enige boosdoener van werk-gerelateerde lichamelijke klachten. Ook staande beroepen kunnen hiervoor zorgen. Langdurig staan of lopen kan leiden tot overbelasting van de kniebanden, heupslijtage, lage rugpijn, diverse knieblessures en SI-gewrichtspijn.

Revalidatie

Een ongeluk kan gebeuren, dat heeft u niet in de hand. Maar uw herstel, daar heeft u wel invloed op.
Heeft u aan een ongeluk lichamelijke klachten overgehouden, dan is het tijd om deze aan te pakken.

Voorbeelden van klachten na een ongeluk zijn een whiplash, ribblokakade of gebroken arm. Bij ernstige fracturen is een operatie onvermijdelijk. Vaak moet u hierna leren om opnieuw – en op de juiste wijze – uw spieren te gebruiken. Bij Fysio Noordkade weten onze specialisten hoe dit aan te pakken.

Meer informatie fysiotherapie bij Fysio Noordkade

Uw lichamelijke klachten behandelen, verminderen en/of voorkomen; in onze fysiotherapiepraktijk in Veghel bent u op de juiste plek. Meer weten over datgene we voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op via ons contactformulier óf plan online een afspraak in.