Fysiotherapie Veghel

fysiotherapie Noordkade Veghel

De fysiotherapeut is expert op het gebied van houding en beweging. Bij fysiotherapie Noordkade in Veghel behandelen we voornamelijk lichamelijke klachten zoals pijn en beperking tijdens het bewegen. Door het herstellen van de natuurlijke manier van bewegen verminderen of verdwijnen de klachten en kunt u weer de dingen doen die u het liefst doet.

De fysiotherapeuten van fysiotherapie Noordkade zijn opgeleid om een goede diagnose te stellen. Hierbij wordt ook gekeken naar de oorzaak van de lichamelijke klachten. Zo worden vaak de spieren en gewrichten van de bewegingsketen rondom het pijnlijke gebied ook onderzocht en indien mogelijk behandeld. Er wordt steeds samen met de patiënt een behandelplan opgesteld waarbij er rekening wordt gehouden met de belastbaarheid van de patiënt.

De klachten die de fysiotherapeut kan behandelen zijn heel breed. Indien u twijfelt of fysiotherapie iets voor u kan betekenen kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen. De fysiotherapeut zal steeds samen met u beoordelen of bij hem of haar op de juiste plek zit of dat er eerst een onderzoek bij de huisarts of specialist nodig is.

De algemeen fysiotherapeut behandelt klachten die te maken hebben met de pezen, spieren en verminderde beweging van de gewrichten zoals bij artrose of slijtage. Denk hierbij aan overbelasting door werk of sport, klachten zoals hoofdpijn en nekpijn door verkeerde houding en bijvoorbeeld lage rugpijn door een verkeerde beweging.

Er bestaan binnen de fysiotherapie verschillende specialisaties en expertise gebieden. Gespecialiseerde fysiotherapeuten hebben na hun (bachelor) opleiding fysiotherapie nog een vervolg opleiding gevolgd. Denk hierbij aan manuele therapie, sportfysiotherapie of bekkenfysiotherapie. Er bestaan tegenwoordig ook steeds meer netwerken van samenwerkende fysiotherapeuten en specialisten uit het ziekenhuis waardoor fysiotherapeuten een bepaalde expertise kunnen verwerven. Denk hierbij aan een schoudernetwerk of een knienetwerk.

Fysio Noordkade:

Bij Fysio Noordkade zijn wij aangesloten bij Schoudernetwerk Noord Brabant en Knienetwerk Brabant om volgens de laatste wetenschappelijke inzichten te kunnen werken. Ook hebben wij hierdoor korte lijnen met de orthopeden en andere specialisten uit de omliggende ziekenhuizen en klinieken zoals het Bernhoven Ziekenhuis en Kliniek ViaSana.

Er is geen verwijzing nodig om een afspraak bij de fysiotherapeut te maken. U kunt direct een afspraak inplannen om uw klachten te laten beoordelen en behandelen. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op of plan uw afspraak direct online.

Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Persoonlijk behandelplan

Voordat we aan de slag gaan met het verlichten/verhelpen van uw lichamelijke klachten, gaan we met u in gesprek. Tijdens een intake zullen we u lichamelijk onderzoeken en vragen stellen over de klachten waarmee u te maken heeft. Op basis van deze informatie stelt de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan op. Er wordt bij het samenstellen van het behandelplan rekening gehouden met uw persoonlijke wensen, lichamelijke conditie en mogelijkheden. Het doel van de behandeling is het verhelpen of verlichten van de klachten.

De behandelmethodes van Fysio Noordkade bestaan uit het geven van persoonlijke adviezen, oefeningen, mobilisaties en massages. Geen enkele lichamelijke klacht en persoon is hetzelfde. Hierom stellen wij ieder behandelplan zorgvuldig samen.

Uw lichamelijk klachten aanpakken? Bij Fysio Noordkade zijn we er klaar voor.

Fysiotherapie helpt bij verschillende soorten klachten

Sportblessures

Iedere sporter kan te maken krijgen met een blessure. Of u nu veel of weinig sport. Ongeacht het type blessure is het verstandig deze te laten behandelen om verergering en onomkeerbare schade te voorkomen.

In onze fysiotherapiepraktijk in Veghel behandelen we zeer uiteenlopende sportblessures. Van een verzwikte enkel tot een tennisarm én van polsklachten tot een scheenbeenontsteking.
Gewrichten en spieren ondersteunen, kan door middel van tape. Een veel gebruikte tape die wij hiervoor inzetten is kinesiotape. Deze wordt ook regelmatig door professionele sporters toegepast wanneer zij kampen met blessures. Tape heeft een ondersteunende functie. Het kan niet worden ingezet om blessures volledig te voorkomen.

Uw sportblessure laten behandelen door specialisten? Bij Fysiotherapie Noordkade vertellen we u er graag meer over.

Fysiotherapie bij chronische aandoeningen

Een chronische aandoening bestrijden. Het vraagt om een specifieke aanpak. Het probleem voor altijd oplossen, is vaak niet mogelijk. Maar samen kunnen we er wel voor zorgen dat u minder tot geen last ervaart. Hoe we dit aanpakken? Door specifieke oefeningen en technieken toe te passen waarmee u leert om met uw chronische aandoening om te gaan.

Bij fysiotherapie Noordkade bestrijden we pijnklachten bij aandoeningen zoals scoliose, reuma, perthes, heupdysplasie en scheuermann. Veel gehoorde klachten naar aanleiding van deze aandoeningen zijn slijtage, ontstekingen in de gewichten en overcompensatie van de spiergroepen.

Overbelasting en spanningen

Heeft uw lichaam langere tijd te maken gehad met overbelasting? Of heeft u een te zwaar object getild? U kunt hierdoor te maken krijgen met spit, kramp, ischas of een hernia. Heeft u last van migraine, duizeligheid, vertigo of hyperventilatie, dan kan dit tevens voortkomen uit langdurige blootstelling aan stress of een verkeerde lichaamshouding.

Neem indien u graag advies wilt over het voorkomen en/of behandelen van uw klachten contact op via ons contactformulier. Direct online een afspraak inplannen behoort tevens tot de mogelijkheden.

Slechte houding

Het grootste gedeelte van de dag zittend doorbrengen achter bijvoorbeeld een computer. Steeds meer mensen doen het. Om klachten zoals hoofd- en rugpijn te voorkomen, is het belangrijk de juiste zit- en werkhouding aan te nemen. Echter blijkt dit in veel gevallen lastig.

Bij Fysio Noordkade zijn we gespecialiseerd in het behandelen van klachten zoals een muisarm, RSI, Trigger Finger, rugklachten als KANS en spanningshoofdpijn.

Zittende beroepen zijn niet de enige boosdoener van werk-gerelateerde lichamelijke klachten. Ook staande beroepen kunnen hiervoor zorgen. Langdurig staan of lopen kan leiden tot overbelasting van de kniebanden, heupslijtage, lage rugpijn, diverse knieblessures en SI-gewrichtspijn.

Revalidatie

Een ongeluk kan gebeuren, dat heeft u niet in de hand. Maar uw herstel, daar heeft u wel invloed op.
Heeft u aan een ongeluk lichamelijke klachten overgehouden, dan is het tijd om deze aan te pakken.

Voorbeelden van klachten na een ongeluk zijn een whiplash, ribblokakade of gebroken arm. Bij ernstige fracturen is een operatie onvermijdelijk. Vaak moet u hierna leren om opnieuw – en op de juiste wijze – uw spieren te gebruiken. Bij Fysio Noordkade weten onze specialisten hoe dit aan te pakken.

Meer informatie fysiotherapie bij Fysio Noordkade

Uw lichamelijke klachten behandelen, verminderen en/of voorkomen; in onze fysiotherapiepraktijk in Veghel bent u op de juiste plek. Meer weten over datgene we voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op via ons contactformulier óf plan online een afspraak in.